Privacy- en cookieverklaring

Memories to keep B.V. (hierna Memories to keep) verkoopt houtgemaakte producten zoals (mini)urnen. De producten worden aangeboden via onze website https://memoriestokeep.nl en onze social media kanalen: Instagram en Facebook.

Als je een product bij ons koopt, onze website bezoekt, het online contactformulier invult, contact met ons opneemt via e-mail, telefoon of social media of een overeenkomst tot wederverkoop met ons sluit, worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens wij verwerken, hoe wij dit doen en met welk doel.

Verantwoordelijke voor de verwerking
Memories to keep B.V.
Oranjeplein 90
5104 HJ  DONGEN
KvK-nummer: 76584852

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@memoriestokeep.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken:
Memories to keep verwerkt de volgende persoonsgegevens:
1. Naam
2. Adres
3. Woonplaats
4. Telefoonnummer
5. IP-adres
6. Klant- en factuurnummer
7. KvK-nummer van eenmanszaak of VOF
8. E-mailadres
9. Gegevens over het surfgedrag van websitebezoekers
10. Gegevens over activiteiten van websitebezoekers op onze website
11. Bankrekeningnummer
12. Social media accountnamen

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Wij verwerken geen gevoelige en/of bijzondere persoonsgegevens.

Hoe komen wij aan je gegevens?
De persoonsgegevens worden door jou aan ons verstrekt via e-mail, telefoon, social media, het online contactformulier op onze website, het doorlopen van het bestelproces in de webshop of door een bezoek aan onze website.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?
Memories to keep verwerkt alleen persoonsgegevens als wij dit volgens de wet mogen en alleen voor de volgende doeleinden:

  1. Uitvoering van de overeenkomst
    Voor het communiceren met jou via telefoon, e-mail of social media;
    Voor het maken en versturen van een offerte;
    Voor de verzending van producten;
    Voor het maken en versturen van de factuur;
    Voor het afhandelen van betalingen.
  2. Reageren op je vraag of verzoek
    Als je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail, het online contactformulier of social media.
  3. Bezoek website
    Om onze website beter te laten werken, het zoeken op onze website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op de wensen van de websitebezoeker.
  4. Nieuwsbrief
    Om je onze nieuwsbrief toe te kunnen sturen als je je hier voor ingeschreven hebt. Onder elke nieuwsbrief wordt de mogelijkheid geboden om jezelf uit te schrijven.
  5. Reacties onder blogs of posts
    Als je een reactie plaatst onder een blog of post dan worden je gegevens bewaard zodat wij kunnen reageren op je bericht.
  6. Om te voldoen aan een wettelijke verplichting
    Memories to keep verwerkt ook persoonsgegevens als dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting zoals bijv. de administratieplicht voor de Belastingdienst.
  7. Promotie
    Om reviews van klanten te kunnen delen op social media en onze website. Dit doen wij alleen als je hier vooraf uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

Memories to keep heeft haar belang om je gegevens te verwerken, afgewogen tegen jouw privacybelang en zal in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk is om bovengenoemde doelen te bereiken.

Bewaartermijn
Memories to keep zal je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk om bovengenoemde doelen te realiseren.

  1. Klantgegevens op offertes, facturen en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht.
    2. E-mailberichten, online contactformulieren en privéberichten via social media worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn is voor vorderingen tot schadevergoedingen en deze gegevens als bewijs kunnen dienen.
    3. De gegevens voor het bijhouden van de websitestatistieken worden 50 maanden bewaard.
    4. Reviews op onze website en social media kanalen worden pas verwijderen als je hier een verzoek voor indient.
    5. Reacties onder posts of blogs blijven in principe staan, tenzij je een verwijderingsverzoek bij ons indient of de blog of post wordt verwijderd.
    6. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Onder elke nieuwsbrief vind je een mogelijkheid om dit te doen.

Delen met derden
Memories to keep verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor het bereiken van de doelen die in deze privacyverklaring zijn beschreven.
Met bedrijven die je gegevens voor ons verwerken, hebben wij afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk omgaan met de gegevens en zij de gegevens goed beveiligen.

Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:
- Hostingprovider van onze website en e-mail;
- Leverancier van website en e-mail software;
- Telefoonprovider;
- Marketingadviseur;
- Accountant;
- Betaaldienst;
- Vervoersbedrijf voor het versturen van producten;
- Google Analytics voor het bijhouden van de websitestatistieken;
- Clouddienst;
- Partij voor het versturen van de nieuwsbrief;
- Facebook voor het maken van advertentiedoelgroepen.

Je gegevens worden niet gedeeld met derden gevestigd in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Uitzondering hierop is dat Google Analytics, Facebook en de partij voor het versturen van de nieuwsbrief gebruik maken van een server in de Verenigde Staten.

Je rechten
Je hebt het recht de persoonsgegevens die Memories to keep van je verwerkt, in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast kun je ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je aan ons hebt gegeven om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken.

Wil je gebruik maken van bovengenoemde rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@memoriestokeep.nl.

Memories to keep vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door jou is gedaan.

Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan je paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van je privacy.

Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Dataportabiliteit
Wanneer je dit wenst, zullen wij je persoonsgegevens naar je toesturen, zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij. De gegevens zullen in een Excel bestand worden aangeleverd.

Beveiliging
Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen.

Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL), het regelmatig maken van een back-up en het gebruik van goede beveiligingssoftware zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@memoriestokeep.nl.

Cookies
Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet, genaamd cookie. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. Door middel van cookies kan Memories to keep ook zien hoe jij onze website gebruikt en hoe wij de website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Tot slot worden cookies gebruikt voor het maken van gerichte reclame.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een pop-up getoond met een cookiemelding. Zodra je op ‘Alles accepteren’ klikt, geef je toestemming aan ons om alle cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken.

Functionele cookies
Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies, is geen toestemming nodig omdat deze weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

Analytische cookies
Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van Google Analytics/Google Data Studio. Via onze website worden er analytische cookies van Google geplaatst.

Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat je IP-adres voor een deel wordt gemaskeerd. De gegevens die Google verzameld, zullen zij niet voor zichzelf gebruiken. Dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Google raadplegen.

Social media
Om het voor jou makkelijk te maken om contact met ons op te nemen via social media en de content op onze website te delen, zijn er op onze website social media buttons opgenomen van Facebook, LinkedIn, Whatsapp en E-mail. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Memories to keep heeft daar geen invloed op. Je wordt dan ook aangeraden de privacy- en cookieverklaringen van de social media kanalen te lezen, om te weten hoe zij met privacy om gaan.

Facebook
LinkedIn
Whatsapp

YouTube
Onze website bevat video’s. YouTube (Google) plaatst cookies om te zien welke video’s je al bekeken hebt. Ook worden er cookies geplaatst om ervoor te zorgen dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven. Meer informatie over het privacy beleid van Google vind je hier.

Personaliseren van reclame
Om onze websitebezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en relevante advertenties van onze producten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies.

Zo kunnen we via een Facebook Pixel zien welke diensten je op onze website bekijkt en kunnen we voor jou interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het Facebook advertentie platform.

Links websites
Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten https://memoriestokeep.nl geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan.

De volgende cookies worden geplaatst:

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Als je niet wilt dat wij cookies gebruiken, dan kun je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun je in de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt.

Wijzigen en privacy- en cookieverklaring
Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 1 februari 2021. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.