Home » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over de mini urn

Wat is de afmeting van de LittleWood mini urn?

De afmeting is ongeveer 7 cm breed en 3,5 cm hoog. We zeggen ongeveer, omdat elke urn met de hand gemaakt wordt en daardoor niet maatvast is tot op de millimeter.

Wat is de inhoud van de mini urn?

In het hart van de mini urn bevindt zich een afsluitbare messing holte met een volume van 6 ml. 

Hoe kan de urn gevuld worden?

Aan de onderkant van de urn bevind zich het afsluitbare compartiment voor het gedeelte van de as of een andere kleine herinnering. Er wordt een sleutel meegeleverd waardoor de mini urn te openen is en goed af te sluiten.
Wanneer je de urn wil vullen met een gedeelte van de as, is het mogelijk om zelf te doen. Gezien het een bijzonder emotioneel proces is, kan de uitvaartbegeleider je er vaak in begeleiden. Maar ook het crematorium in de buurt biedt vaak de mogelijkheid aan om de as te verdelen in een zelf gekozen (mini) urn.

Moet ik verzendkosten betalen?

De verzendkosten zijn inbegrepen binnen Nederland. De verzendkosten naar het buitenland bedragen € 14,95 (aangetekend verzonden).

Wat is de gemiddelde levertijd?

De bestelling wordt binnen 2 werkdagen verzonden. Mocht je de urn extra snel in huis willen hebben, neem dan contact met me op, dan bekijken we de mogelijkheden.

Hoe maak ik de mini urn schoon?

Je stoft de mini urn af met een zachte droge doek.

Is de mini urn kwetsbaar?

De mini urn is van sterk hout, maar niet onbreekbaar. Ook is hij gevoelig voor zonlicht en hitte. Ons advies: leg hem niet in de zon of boven een kachel of verwarming. Hierdoor kan de urn uitdrogen en scheuren.

De mini urn is beschadigd, zit er garantie op?

Het is lastig om garantie te geven op een houten product. Hout is een natuurlijk materiaal dat kan krimpen en uitzetten. Ook kan het beschadigen door vochtopname, stoten of vallen. Retourneren of ruilen is i.v.m. hygiëne niet mogelijk. Echter, wij willen wel dat je tevreden bent en zoeken graag samen met jou naar een oplossing. Neem contact op via info@memoriestokeep.nl.

Kan ik as van een dierbare mee over de grens nemen?

Elk land heeft hieromtrent zijn eigen wetgeving. Het is mogelijk dat je een toestemmingsverklaring van de ambassade nodig hebt.

Kan ik een unieke mini urn laten maken en zelf de houtsoort(en) kiezen?

Het is ook mogelijk om een unieke urn te laten maken in een houtsoort naar keuze. Ik adviseer je graag over de diverse houtsoorten en de mogelijkheden.

Hoe weet ik of ik een originele Memories to keep urn heb?

De mini urnen van Memories to keep zijn beschermd als Registered Trademark. De naam LittleWood© en de tyopgrafie zijn ook officieel geregistreerd. Namaak en plagiaat zijn verboden en worden strafrechtelijk vervolgd. Een echtheidskenmerk van de mini urn is de schroefdop waarin ‘Memories to keep’ gegraveerd is.

Ik werk bij een uitvaartonderneming/ben uitvaartondernemer en wil graag meerdere exemplaren inkopen. Kan dat?

Ja, dat kan. Zie Wederverkoop. Grotere aantallen in overleg via info@memoriestokeep.nl.